Långa fängelsestraff för mordförsök i Luleå står fast – HD prövar inte fallet

Luleå tingsrätt dömde i juni 2018 två män – idag 24 respektive 31 år gamla – för mordförsök på en tredje man. De båda männen har enligt domen försökt döda den tredje vid hans bostad i Luleå genom att knivhugga och skjuta honom. Mannen träffades bland annat av ett skott i ryggen som passerat genom bålen och resulterat i inre skador på flera organ. Tingsrätten konstaterade att den tekniska och medicinska utredningen talar för att det har gått till på det sätt som mannen uppgett – att 24- och 31-åringen brutit sig in hos honom och sedan direkt gett sig på honom, den ena med kniv och den andra genom att avlossa skjutvapnet. Domstolen ansåg samtidigt att offrets uppgifter ska beaktas med ”stor försiktighet” eftersom omständigheterna talar för att även han är en person i kriminella kretsar – exempelvis har han uppgett att 24-åringen skulle ha ”satt ett pris på hans huvud” men inte velat berätta vad motivet till det skulle ha varit. 24-åringen har påstått att han aldrig varit på platsen för gärningen, men 31-åringen har medgett detta – även om det enligt hans utsaga varit offret som haft skjutvapnet och som avlossade det första skottet under de båda männens inbrottsförsök. Tingsrä…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!