Pappa förlorar både vårdnad och umgänge – HD prövar inte fallet

Solna tingsrätt upphävde i november 2017 en tidigare vårdnadsdom, och gav pappan ensam vårdnad om en sexårig pojke. Pojkens föräldrar hade separerat när han var ett år gammal, och han hade sedan dess bott hos mamman. Genom den tidigare domen hade pojken rätt till umgänge med pappan. Umgänget hade dock inneburit ett stort stressmoment för pojken enligt flera vittnen – bland annat barnpsykologer, umgängesstöd, anställda vid socialtjänsten och förskolepersonal. Tingsrätten kom fram till att pojkens reaktioner inte enbart kunde bero på rädsla för pappan, då de inte varit ensamma tillsammans sedan pojken var ett år gammal. Istället menade tingsrätten att det var mer troligt att mamman överfört sin oro till barnet – en o…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!