Ingen HD-prövning för man som strypt sambo och begravt henne i trädgården – kvar på livstid

Det blir ingen omvandling av livstidsstraffet för en idag 53-årig man som i juli 2003 strypt sin sambo till döds i parets gemensamma hem i Vansbro kommun – det står klart efter ett beslut från Högsta domstolen, HD. Strypningen har utförts med elkablar och telefonsladdar och mannen ska efteråt ha grävt ned sambons kropp i trädgården. 53-åringen har idag avtjänat drygt 14 år av sitt livstidsstraff. I förhör i Örebro tingsrätt framhöll mannen att han ”inte ifrågasätter” att han gjort sig skyldig till mordet, men att han samtidigt inte minns någonting av händelsen överhuvudtaget. Såväl Socialstyrelsen, Rättsmedicinalverket och ett psykologvittne som hördes i tingsrätten bedömde risken för att mannen skulle återfalla i relationsvåld som medelhög – en bedömning som tingsrätten ansåg sig sakna skäl att frångå. Vid en samlad bedömning fann tingsrätten att ”det alltjämt finns en konkret och beaktansvärd risk för att [mannen] återfal…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!