Masterstudent och djurrättskämpar får inte ut uppgifter om brister på minkfarm

En förening för djurrätt och en masterstudent i djurrätt begärde i början av sommaren 2018 ut handlingarna i ett tillsynsärende gällande en minkfarm i Halland. Länsstyrelsen i Halland lämnade ut de begärda handlingarna, men maskerade de delar som berörde bristerna på minkfarmen. Djurrättsalliansen överklagade beslutet och menade att det är nödvändigt med insyn i djurhållningens praxis för att man ska kunna bedöma myndigheternas arbete med djurskyddskontroll. Även masterstudenten överklagade beslutet och hävdade att hon skulle ha fått ut liknande uppgifter av andra länsstyrelser. Hon poängterade också att hon endast ville ta del av de brister som konstaterats i kontrollrapporten – uppgifter som pekade ut v…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!