Peab förlorar mot Kristianstads kommun – vattenverksupphandling ändras inte

Under 2018 inledde Kristianstads kommun en upphandling avseende vilken aktör som ska bygga ett nytt vattenverk åt kommunen. Byggföretaget Peab lade ett anbud i upphandlingen, men uteslöts ur förfarandet med hänvisning till att företagets anbud inte uppfyllde alla de obligatoriska kraven. Enligt kommunen hade inte de referensprojekt som Peab åberopat blivit godkända enligt standardavtalen ABT 06 eller ABA 99, vilket upphandlingsunderlaget krävde. Peab ansökte då om överprövning av upphandlingen och menade att det inte framgick ur upphandlingens kravlista att referensprojekten skulle vara godkända enligt ABT 06 eller ABA 99. Förvaltningsrätten i Malmö ger dock kommunen rätt. Rät…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!