Förvärv av fritidsfastighet för tillfälliga besök i Sverige medför inte väsentlig anknytning

En man som tidigare varit bosatt i Sverige, och har minderåriga barn i landet, har ställt en fråga till Skatterättsnämnden avseende tolkning av inkomstskattelagens, IL, krav på väsentlig anknytning. Mannen flyttade till Sverige år 2003 och gifte sig kort där efter med en svenska, som han fick två barn med. Sedan 2010 har mannen dock varit bosatt i sitt hemland, och paret har separerat. Mannen överväger nu att förvärva en fritidsfastighet i Sverige för att hälsa på sina minderåriga barn under maximalt 30 dagar per år. Mannen frågar Skatterättsnämnden om en sådan fastighet, kopplingen till barnen samt hans svenska medborgarskap, skulle innebära att han anses ha väsentlig anknytning till Sverige och därmed blir obegränsat skattskyldig enligt 3 kap 3 § första stycket IL. Det framgår av…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!