Leverantör med allmänt hållen kvalitetsplan förlorar upphandling – HFD prövar inte fallet

Ett kommunalförbund i Gävleborg genomförde ett öppet upphandlingsförfarande enligt lagen om offentlig upphandling avseende yttre skötsel för en kommun och ett kommunalt bolag. En av de förlorande anbudsgivarna begärde omprövning av upphandlingen och kommunalförbundet meddelade ett nytt tilldelningsbeslut. På grund av att den vinnande leverantören inte uppfyllde ett så kallat ska-krav på att upprätta förslag till kvalitetsplan, gick denna inte vidare till utvärdering. Leverantören överklagade beslutet men Förvaltningsrätten i Falun avslog överklagandet och menade att leverantörens förslag till kvalitetsplan var alltför allmänt hållet, då kvalitetsplanen…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!