Lindrad påföljd för knivmord i Örebro – tonåring får åtta års fängelse

En man påträffades i januari 2018 livlös på en offentlig toalett i Örebro. Mannen hade utsatts för knivvåld mot hals och nacke och någon hade på toalettspegeln skrivit orden ”Why so serious?” i hans blod. Trots återupplivningsförsök gick mannens liv inte att rädda. En idag 19-årig man fälldes i Örebro tingsrätt för mordet. 19-åringen har på morddagen rest med tåg till Örebro från Skövdetrakten, där han är bosatt. De båda männen hade dessförinnan haft kontakt via internet om att göra en narkotikaaffär. 19-åringen har dock medgett att hans plan har varit att istället råna den andre mannen på ett parti Tramadol, med ett värde på närmare 30 000 kronor. 19-åringen har uppgett att han har rest till Örebro tillsammans med en ”gatukompis” som han är ytligt bekant med och bara känner som ”Benso”. De ska tillsammans ha planerat rånet och beväpnat sig med knivar. Väl i Örebro säger sig 19-åringen ha ångrat sig och ”Benso” har därför gått in ensam med den andre mannen på toaletten och enligt 19-åringen är det han som utfört mordet. De båda ”gatukompisarna” ska före mordet ha bytt kläder med varandra av säkerhetsskäl för att sedan byta tillbaka igen. Tingsrätten ansåg dock att uppgifterna om ”Benso” var en efterhandskonstruktion och att 19-åringen ensam utfört mordet. Ingen i 19-åringens bekantskapskrets har hört talas om ”Bens…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!