Två och ett halvt års fängelse för barnvåldtäkt – HD prövar inte målet

En i dag 29-årig man åtalades vid Falu tingsrätt för grov våldtäkt mot barn, sedan han skulle ha haft vaginalt, analt och oralt samlag med en flicka som samma dag fyllt 14 år. Gärningen skulle ha inträffat i mars 2018 på en parkeringsplats intill ett köpcenter i Falu kommun. Flickan, som var berusad vid tillfället, var på väg ”ner mot centrum” tillsammans med en kompis när hon träffade en okänd man som hon började prata med. Flickan har uppgett att hon berättade för mannen att hon fyllde år, men att hon inte minns om hon nämnde sin ålder för honom. Hon har inte kunnat redogöra för hela händelseförloppet eftersom hon har flera minnesluckor från kvällen, men hon har uppgett att mannen agerade hårdhänt och ”fullföljde samlaget trots att hon sa nej”. När mannen lämnade platsen gick flickans kompis fram till henne. Kompisen ska då ha sagt att han ”trodde att hon var med på det”. Senare kom det fram att kompisen hade filmat delar av händelseförloppet med sin mobilkamera, samt att mannen hade lämnat sitt namn och sitt så kallade Snapchat-id. Utifrån dessa uppgifter åtalades alltså 29-åringen – som nu förnekar gärningen helt och påstår att han aldrig träffat flickan. U…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!