16-åring fälls för brutalt galleriarån i Malmö – men brottet var inte grovt

En 16-årig pojke döms i Malmö tingsrätt till ungdomsvård för ett uppmärksammat rån i köpcentret Emporia i Malmö sommaren 2018. Målsägande i målet är två unga pojkar som på köpcentret har kommit i kontakt med 16-åringen och en kamrat till honom som vid tidpunkten inte var straffmyndig. Pojkarna har följts åt ut från köpcentret, in i ett närbeläget parkeringshus, vidare till en matvarubutik och slutligen till en innegård i närheten. Målsägandena har berättat att de under flera timmars tid blivit hotade och misshandlade och tvingats lämna ifrån sig bland annat pengar, en mobiltelefon och ett par hörlurar. Efter att polisanmälan gjorts har övervakningsbilder från matbutiken hämtats in och Polisen har med hjälp av dessa och målsägandena kunnat få ett signalement på gärningsmännen. Polismän har dagen efter händelserna också träffat på 16-åringen och hans kamrat i köpcentret. Man har då beslutat om husrannsakan hos 16-åringen och hittat en tröja som stämmer väl överens med en tröja som en av de misstänkta gärningsmännen haft på sig när han filmats av en övervakningskamera. Den tillgripna mobiltelefonen hade dagen innan kopplat upp mot en mast som täcker 16-åringe…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!