Bevisning om våldtäkter mot ”extrabarn” håller inte – HD prövar inte fallet

En 45-årig man åtalades vid Kalmar tingsrätt för grov våldtäkt mot barn och sexuellt ofredande. Enligt åklagaren hade 45-åringen vid ett flertal tillfällen förgripit sig på en nu 14-årig flicka. 45-åringen var vän med 14-åringens föräldrar, och familjernas barn – som var i samma ålder – sov ofta över hos varandra. Enligt 14-åringen började övergreppen när hon var fem år och slutade ungefär ett och ett halvt år innan åtalet väcktes. 14-åringen hade i samband med sexualundervisning i skolan kommit fram till att det mannen utsatt henne för var brottsligt – och bestämde sig därför för att berätta om händelserna för en kurator. 14-åringens två år yngre syster påstod att hon också hade utsatts för övergrepp av 45-åringen, men kunde inte specificera övergreppen mer än att han brukade ta hennes händer och föra dem till olika delar av sin kropp. I samband med att 45-åringen häktades trädde ytterligare en flicka – som även hon var vän med 45-åringens döttrar – fram och hävdade att någon dragit ned hennes trosor i samband med att hon sov över hos 45-åringens dotter och att det sannolikt var 45-åringen. Tingsrätten konstaterade att det för en fällande dom i sexualmål av det aktuella slaget – inte minst med hänsyn till att försvar…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!