Förlorar hyresrätt efter att lönebesked från taxiföretag lämnats utan avseende

Efter att en man och en kvinna hade upplåtit sin trerumslägenhet i Kista i andra hand utan tillstånd sade hyresvärden upp hyresavtalet och hänsköt förlängningstvisten till Hyresnämnden i Stockholm. Mannen bestred upphörsyrkandet, medan kvinnan medgav yrkandet beträffande sin del av hyresavtalet. I samband med att värden i juni 2016 försökte få kontakt med mannen, med anledning av ombyggnadsarbeten i fastigheten, upptäcktes att det var mannens äldsta son och en annan person som bodde i lägenheten. Trots rättelseanmaning vidtog inte mannen någon rättelse. Hyresnämnden konstaterade att det inte finns grund för gemensam förlängning av hyresavtalet, eftersom kvinnan har medgett upphörsyrkandet. Nämnden konstaterade också att mannen under flera år saknat pensionsgrundande inkomst i Sverige, och att han – trots sin sanningsförsäkran – inte har visat att han har haft eller nu har någon inkomst. Mannen hade åberopat lönebesked från ett taxiföretag, och där f…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!