HovR lindrar misshandelsdom – inget uppsåt att skada när berusad man vände kniv åt ”fel håll”

En idag 36-årig man dömdes vid Stockholms tingsrätt i början av juni 2018 för misshandel efter att ha skurit en annan man med en bordskniv i handen. De båda männen var vänner och befann sig i Paris tillsammans vid tiden för händelsen. Under ett restaurangbesök, efter att de båda druckit mycket alkohol under kvällen, uppstod en konflikt mellan männen. Efter att 36-åringen ramlat till följd av en putt eller knuff från den andre, tog han tag i en bordskniv och gjorde en ”svepande rörelse” mot den andre mannens hand när denne gått fram mot 36-åringen för att lugna ner situationen. Kniven träffade mannens hand och orsakade en djup sårskada samt skador på senor och en nerv. Mannen blev tvungen att genomgå en operation, och sjukskrevs sedan i tre månader. 36-åringen uppgav i tingsrätten att han trodde att han höll den trubbiga sidan av kniven mot mannens hand, och att han inte upplevde att han använt någon kraft. 36-åringen uppgav även att hans av…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!