HovR djupt oenig angående skadestånd för sveda och värk vid misshandel

En 53-årig man åtalades vid Ångermanlands tingsrätt för att ha misshandlat sin dåvarande sambo genom att ”dra henne över golvet i håret, knuffa omkull henne och slå henne med ett knytnävsslag i ansiktet”. Han åtalades även för att vid ett senare tillfälle ha angripit två poliser med hot om våld när han omhändertogs på grund av berusning. 53-åringen förnekade misshandel men kunde varken erkänna eller förneka påstående om hot mot tjänsteman. Mannen påstod att han ”skällde” på sin sambo vid det aktuella tillfället, men att han lämnade lägenheten utan att röra henne. Tingsrätten konstaterade att händelsen skulle ha ägt rum för snart fyra år sedan och att sambon hade lämnat olika uppgifter om vad som hänt. Sambons version fick till viss del stöd av vittnesuppgifter från hennes kontaktperson samt journalanteckningar. Tingsrätten fann därför åtalet i den delen styrkt och dömde 53-åringen för misshandel av normalgraden. Han skulle även betala 11 000 kronor i skadestånd till sambon, varav…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!