Inget ocker rörande utgående telefoni för intagna på kriminalvårdsanstalt

Ett bolag yrkade att Södertörns tingsrätt ska förplikta staten att till bolaget utge 32 000 kronor efter att bolaget har övertagit fyra mäns krav på staten. Männen har varit intagna på en anstalt och under sin tid som intagna där har de köpt telefonkort för att kunna göra telefonsamtal. Kriminalvården har använt ett särskilt system som gjorde det möjligt för anstalten att kontrollera vem den intagne ringer till, samtidigt som det funnits inbyggda säkerhetsfunktioner så som att vidarekoppling inte kan ske. De intagna har enligt den då gällande prissättningen betalat 0,35 kronor per minut till fasta abon…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!