Friande dom i matchfixningsmål – trots ”närmanden” mot elitfotbollsspelare

Stockholms tingsrätt ogillar åtalet mot de båda män i 35-årsåldern som åtalats för att inför en allsvensk fotbollsmatch våren 2017 ha försökt manipulera resultatet. Det handlar om mötet mellan IFK Göteborg och AIK, som skulle ha spelats 18 maj, men som ställdes in på grund av misstanke om ”matchfixning”. De båda åtalade männen har båda karriärer som elitfotbollsspelare bakom sig och en av dem hade så sent som några månader före matchen i fråga ingått i AIK:s spelartrupp. Det är AIK:s dåvarande andramålvakt som har slagit larm om den misstänkta matchfixningen. Någon vecka före matchen har det stått klart att AIK:s förstamålvakt skulle vara avstängd och att andramålvakten därför sannolikt skulle vakta AIK:s mål i mötet med IFK Göteborg. De båda männen har då stämt träff med andramålvakten på en restaurang och enligt åklagaren erbjudit honom en större summa pengar för att underprestera i den kommande matchen. Andramålvakten har dock tackat nej och istället informerat sin tränare, som i sin tur kontaktat Polisen. De båda åtalade männen har konsekvent nekat till anklagelserna och den tidigare AIK-spelaren har beskrivit det hela som ”ett stort miss…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!