Kvinna förlorar bodelningstvist mot före detta make – Värmdö-fastighet inte värd mer än 3,4 miljoner kronor

Nacka tingsrätt upplöste 2013 äktenskapet mellan en man och en kvinna som varit gifta sedan 2004 och förordnade en advokat som bodelningsförrättare. I december 2015 beslutades om så kallad tvångsbodelning vilken senare klandrades av båda parterna. Kvinnan och mannen hade bott på en fastighet på Värmdö fram till skilsmässan och det var bland annat värdet på den som parterna var oense om. Kvinnan menade att fastigheten skulle värderas till ett högre belopp än de 3,4 miljoner kronor som förrättaren kommit fram till, drygt 4,3 miljoner kronor – medan mannen godtog förrättarens värdering. Kvinnan menade också att mannen hade tillgodogjorts ett förmånsvärde genom rätten att ensam nyttja fastigheten sedan skilsmässan. Tingsrätten bedömde att fastigheten skulle värderas så som bodelningsförrättaren kommit fram till, med ett värde på 3,4 miljoner kronor, framförallt mot bakgrund av att värderingsmannen varit oberoende och med tanke på att mannen försökt sälja fastigheten för strax under fyra miljoner kronor utan att lyckas. Domstolen ansåg inte att kvinnan hade fåt…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!