Värd vinner i HovR – kvinna får inte överlåta hyresrätt till son som betalat tre månadshyror för sent

En kvinna vände sig till Hyresnämnden i Stockholm och yrkade att nämnden ska lämna tillstånd till överlåtelse av en lägenhet i Västerhaninge till hennes son som hon varaktigt sammanbott med där. Värden bestred yrkandet och anförde att sonen har en projektanställning, vilket ”ingen hyresvärd idag accepterar”. År 2014 fick sonen en betalningsanmärkning och samma år gjordes även ett utmätningsförsök. Vidare uppgav värden att sonen bland annat har vägrat lämna tillträde till lägenheten i samband med en vattenskada samt att han har låtit en okänd person flytta in i lägenheten utan värdens vetskap och sedan uttalat hot när värden påtalat detta. Det har också förekommit försenade hyror. Hyresnämnden ansåg att det visserligen framstår som att sonen har uppträtt ”något olämpligt” när han hotade värden, men att det inte i sig är tillräckligt allvarlig…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!