Ingen HD-prövning för 20-åring som fällts för barnvåldtäkt och sexuellt utnyttjande

Svea hovrätt dömde en 20-årig man till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Han ålades även att betala skadestånd till två målsägande om 30 000 kronor respektive 115 000 kronor. 20-åringen förnekade inte att han hade genomfört samlag med målsägandena – en 13-årig och en 14-årig flicka, men hävdade att han varken känt till deras ålder eller haft skälig anledning att göra det. 20-åringen menade att han genom olika uppgifter fått uppfattningen att flickorna var över 15 år. Flera vittnen hävdade dock att de kände till flickornas ålder, och att 20-åringen även borde ha gjort det. Norrtälje tingsrätt konstaterade att mannen haft skälig anledning att anta att flickorna var under 15 år, och dömde honom till två års fängelse för våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttja…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!