Åtalade skyllde brutalt knivmord på varandra – fälls som medgärningsmän båda två

Två män i 30-årsåldern fälls i Kristianstads tingsrätt för att ha mördat en tredje man i en lägenhet i Kristianstad i januari 2018. Gärningen har inträffat i hemma hos en av männen, dit de tre männen enligt uppgift gått för att dricka öl. Där har mordoffret misshandlats med slag och tillhyggen samt tillfogats svåra knivskador på bål och inre organ som enligt ett rättsmedicinskt utlåtande blivit dödande. De båda männen har skyllt på varandra och har båda två pekat ut den andre som den som utdelat knivhugget – även om de medgett visst handgripligt våld mot mordoffret i skedet dessförinnan. En av männen har också städat lägenheten efteråt – enligt egen uppgift eftersom han hotats av den andre mannen. Männen har också i inledande polisförhör ljugit om dödsfallet – för att sedan komma med nya uppgifter. Tingsrätten anser inte att de uppgifter som männen lämnat i domstolen är trovärdiga utan anser att de i själva verket båda två har varit delaktiga i mordet. Den ena mannen har hållit fast mordoffret samtidigt som den andre mannen har knivhuggit honom. Blodspår visar även att den man som hållit fast offret misshandlat honom med ett stolsben – och han har själv erkänt at…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!