Fotbollsklubb förlorar i KamR – får inte ta del av uppgifter i förundersökningar

Djurgårdens Elitfotboll AB ansökte hos Polismyndigheten om att få ta del av bland annat namn och personnummer avseende de personer som figurerar i en förundersökning rörande brott som begicks i samband med en fotbollsmatch i september 2018. Djurgården var särskilt intresserad av att få ta del av uppgifter om de personer som kastat en bengal respektive en stol som träffat en fotograf. Polismyndigheten avslog ansökan – ett beslut som Djurgården överklagade till Kammarrätten i Stockholm. Enligt Djurgården har Polismyndigheten inte gjort en tillräcklig genomlysning av lagstiftningen om tillträdesförbud vid idrottsarra…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!