KamR nekar utlämnande av anbudspriser

Ett bolag som bedrev socionomverksamhet begärde ut anbudspriser gällande en upphandling av personaltjänster i Västerås kommun. Av arton anbudsgivare hade fem stycken begärt sekretess på anbudspriset. Individ- och familjenämnden i Västerås kommun beslutade att inte lämna ut anbudspriserna avseende de fem anbudsgivare som begärt sekretess, eftersom det fanns särskild anledning att anta att företagen skulle lida skada om uppgifterna lämnades ut. Bolaget överklagade beslutet till Kammarrätten i Stockholm och yrkade att de efterfrågade uppgifterna skulle lämnas ut. Bolaget menade att handlingarna begärdes ut i syfte att ”kontr…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!