Underåriga bytte till sig sprit mot sex och nakenbilder – 29-åring döms till fängelse

En idag 29-årig man åtalades vid Falu tingsrätt för ett stort antal fall av utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och liknande brott samt våldtäkt mot barn. Mannen hade via Skype och Snapchat tagit kontakt med flickor i åldrarna 13-17 år och försökt få dem att skicka sexuella bilder i utbyte mot cigaretter eller alkohol. I ett av fallen hade mannen dessutom träffat en av flickorna, då 13 år gammal, och inlett en sexuell relation med henne. Efter ett tag valde 13-åringen dock att berätta om relationen för Polisen. Mannen togs in till polisförhör ett halvår senare, sommaren 2017. Vid detta förhör beslagtogs mannens dator och telefon. På grund av de många kontakter med tonårsflickor som polisen fann där kallades han in till nya förhör och i maj 2018 utfärdades en häktningsorder. Under hela denna tidsperiod fortsatte mannen att ta kontakt med nya flickor. Tingsrätten ansåg att åklagarens bevisning genomgående var övertygande och friade mannen på endast två av åtalspunkterna. Mannen dömdes därför för sju fall av utnyttjande a…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!