Ingen HD-prövning för ligamedlem som fällts för flera grova stölder

En 33-årig man åtalades tillsammans med sin tvillingbror samt två andra män – 29 respektive 46 år gamla – vid Göteborgs tingsrätt för bland annat flera fall av grov stöld. Åklagaren gjorde gällande att männen har ingått i en liga som ligger bakom butiksinbrott i bland annat matvarubutiker och kiosker. Genom DNA-bevisning och telefonanalyser kunde männen knytas till den flyktbil som använts vid stölderna samt till platser där inbrotten skett. Det framgår av utredningen att 33-åringen hade en central roll i ligan. Det var bland annat 33-åringen som köpte vouchers till de två telefoner som användes vid vissa av inbrotten, och som även kopplades upp mot en mast i närheten av hans bostad kvällen innan dessa gärningar begicks. Han har också varit med och tillgripit den bil som senare användes som flyktbil. Tingsrätten fann att det var ställt utom rimligt tvivel att 33-åringen deltagit i sju inbrott, och han dömdes därför för bland annat sju fall av grov stöld till fyra års fängelse. Hovrätten för Västra Sverige gjorde senare en annan bedömning, och dömde mannen för ytterligare två fall av grov stöld. Hovrätten ansåg, till skillnad från tingsrätten, att bevisningen var tillräckligt stark för att knyta 33-åringen även till dessa två inbrott. 33-år…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!