Vidarebefordrat mejl gör beslut att återkalla registrering ”uppenbart felaktigt” – FMI återupptar handläggningen

Fastighetsmäklarinspektionen, FMI, upphäver sitt tidigare beslut att återkalla en kvinnas registrering som mäklare och återupptar handläggningen i ärendet. FMI hade fått in en anmälan mot kvinnan om att hon skulle ha underlåtit att informera om att en fastighet som hon fått i uppdrag att förmedla utreddes av kommunen för svartbygge. FMI förelade i juli 2018 kvinnan att yttra sig i ärendet – först före den 20 augusti, och sedan före den 4 oktober, samma år. Sedan hon underlåtit att göra detta beslutade FMI att återkalla kvinnans mäklarregistrering i november 2018. I början av december begärde kvinnan omprövning av beslutet, med hänvisning till att det var ”uppenbart felaktigt”. Kvinnan har bland annat uppgett att hon skickade in…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!