HovR river upp fällande våldtäktsdom – bevisning inte tillräckligt robust

Svea hovrätt frikänner nu en 22-årig man som i Solna tingsrätt dömdes för våldtäkt mot en kvinna till fängelse och utvisning. Mannen hade lärt känna kvinnan via ett så kallat onlinespel, och den aktuella händelsen utspelade när de träffades för andra gången. Mannen och kvinnan åt middag på en restaurang som en gemensam vän arbetade på, och efteråt åkte sällskapet tillsammans med en fjärde person till den lägenhet som mannen och vännen delade. Sällskapet drack öl utanför bostadshuset, men sedan gick mannen och kvinnan upp till lägenheten, där kvinnan hade sin mobiltelefon på laddning. De bådas berättelser om vad som hände därefter går isär. Kvinnan har uppgett att hon har ryggproblem och att hon på grund av smärta lade sig en av de två madrasser som låg på golvet. Mannen ska då ha börjat ta på hennes kropp och sedan hållit fast hennes armar medan han drog ned hennes byxor och trosor – och även genomförde ett samlag. Kvinnan har uppgett att hon sa nej och bad honom sluta, men att hon inte lyckades putta bort honom eftersom han var starkare än hon. Mannen har dock uppgett att de båda samtyckte till samlaget, men att han försökte avbryta eftersom kvinnan började bita och riva honom. Enligt man…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!