Kommun vinner tvist om bättre rätt till fastighet – inte visat att tillträdesdatum flyttats fram

Ett bolag vars verksamhet består i att driva företagshotell kom under vintern 2014 överens med Vallentuna kommun om att köpa en fastighet. Bolaget betalade en handpenning i samband med undertecknandet och enligt överenskommelsen skulle resterande delen av köpeskillingen, drygt 2,7 miljoner kronor, betalas först vid tillträdesdagen den 31 juli 2015. Inför tillträdet kom bolaget och kommunen överens om att flytta fram tillträdet till den 30 september men parterna är inte överens om de därefter avtalade om att skjuta på tillträdesdagen i ytterligare två månader. Bolaget var av den uppfattningen och betalade därför köpeskillingen först i december samma år. Kommunen ansåg dock att bolaget då var i dröjsmål med betalningen och teknik- och fastighetsutskottet hade redan i slutet på oktober…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!