Norrtälje kommun får rätt i KamR – inte ansvarig för LSS-insatser

En idag 24-årig man med handikapp var mellan 2002 och 2015 folkbokförd i Gnesta kommun som sedan 2012 har beviljat honom insatser enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, i form av bostad med extern placering på ett hem i Finspångs kommun. 2015 folkbokfördes mannen på sin mammas adress i Norrtälje kommun och därefter har oklarhet uppstått vilken kommun som är ansvarig för insatserna. Gnesta kommun beslutade att tidsbegränsa sina insatser med hänvisning till att det var Norrtälje kommun som i egenskap av folkbokföringskommun hade ansvaret för mannen. Mannen begärde därefter, med hjälp av sin gode man, förhandsbesked av Norrtälje kommun enligt 16 § LSS som dock avslog ansökan med hänvisning till att mannen inte bodde i Norrtälje och inte heller hade för avsikt att flytta dit. Vid detta tillfälle var det fortfarande Gnesta kommun som fått stå för insatserna trots att mannen varit folkbokförd i Norrtälje i tr…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!