Bolag och företrädare upptaxeras – möjliggjorde för kunder att avlöna svart arbetskraft

Skatteverket beslutade i februari 2017, efter att ha genomfört en revision av ett fåmansaktiebolag och funnit omfattande brister i redovisningen, att upptaxera bolaget och dess företrädare – tillika ägare. Företrädaren upptaxerades dels för oredovisad lön, dels för ett så kallat förbjudet lån. Skönstaxeringen för bolaget medförde att bolaget ålades att betala närmare 1,5 miljoner kronor mer i arbetsgivaravgifter och moms för taxeringsåret 2013 och beskattningsåren 2013–2015. Skälet till besluten var bland annat, såsom verket menade, att bolagets företrädare hade fått behålla medel som bolaget bokfört som utbetalningar åt andra. Skatteverket menade att bolaget medvetet hade bokfört affärshändelser felaktigt samt underlåtit att bokföra affärshändelser f…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!