JO kritiserar Polisen – ung man blev tillsagd att sluta filma vid omhändertagande

Justitieombudsmannen, JO, riktar kritik mot Polismyndigheten för att en man omhändertagits för identifiering och kroppsvisitation trots att det saknats laglig grund för detta, samt för att mannen i samband med detta blivit tillsagd att sluta filma det som skedde. Det var en polisassistent som hade sett mannen sitta i en bil utanför en bensinmack, och mannen tycktes då ”hålla på” med någonting under instrumentbrädan. Eftersom polisassistenten tyckte att mannen ”såg ung” ut bad han honom att identifiera sig. När mannen vägrade, beslutade polisassistenten att omhänderta honom o…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!