16 års fängelse för styckmord i Västerås – sågade itu ex-flickväns kropp med fogsvans

En nu 54-årig man fälls i Västmanlands tingsrätt för mord, brott mot griftefriden och bedrägeri. Målet kretsar runt en 57-årig kvinna som mannen tidigare haft ett förhållande med och som försvann i maj 2017. Först ett år senare kunde merparten av kvinnans styckade kropp påträffas, när en hundägare hittade hennes kranium i ett skogsparti. Kvinnan har vid cirka 75 tillfällen polisanmält 54-åringen för våld, hot eller skadegörelse – och han har även tidigare dömts för våld i nära relationer. Misstankarna riktades också på ett tidigt stadium mot 54-åringen – som själv nekat till alla anklagelser. Tingsrätten anser dock inte att mannens uppgifter framstår som trovärdiga eller tillförlitliga i något avseende och beskriver istället hans verklighetsuppfattning som ”förvrängd”. Bland bevisningen i målet finns en övervakningsfilm där mannen kan ses lämna kvinnans lägenhet i samband med hennes försvinnande. Han bär då på en svart sopsäck och två IKEA-kassar – och motsvarande plastväv har…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!