Kommun får hyreshöjning för LSS-boende fastställd

Upplands Väsby kommun yrkade att Hyresnämnden i Stockholm skulle fastställa hyran för en tvårumslägenhet i Upplands Väsby till 8 500 kronor per månad från och med september 2017. Lägenheten ingår i en särskild boendeform för personer som fått bistånd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. Hyresgästen har bestritt ändring av hyran, men har vid bifall av kommunens talan yrkat att den nya hyran ska utgå med lägre belopp under skälig tid – så kallad infasning. Vid en allmän skälighetsbedömning fann hyresnämnden att hyran skäligen kunde bestämmas i enlighet med kommunens yrkande. Mot bakgrund av att kommunen har medgett infasning beslutade nämnden att månadshyran skulle beta…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!