Mäklare förmedlade fastighet som köptes av hennes pappa – varnas av FMI

En spekulant anmälde en mäklare till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI. Enligt anmälan ska mäklaren ha låtit sin pappa förvärva ett aktiebolag med en kommersiell fastighet som huvudsaklig tillgång, som mäklaren hade i uppdrag att förmedla, för ett marknadsvärde på cirka 15 miljoner kronor. När anmälarens aktiebolag tre månader senare förvärvade bolaget med fastigheten uppgick marknadsvärdet till 19,25 miljoner kronor. Mäklaren uppgav i yttrande till FMI att säljarna av bolaget med fastigheten begärde att överlåtelsen skulle ske ”off market”, för att inte oroa fastighetens hyresgäster i onödan. Eftersom ingen annan spekulant visat intresse påbörjades förhandlingar med hennes pappas bolag. Sedan en köpare hittades tog en annan mäklare över som ansvarig för affären. Mäklaren påpekade också att alla berörda parter före kontraktsskrivningen informerades om att köparbolagets ägare var hennes f…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!