Misshandelsåtalad lärare frias – ville inte skada vid ”tillrättavisning” av stökiga 13-åringar

Vänersborgs tingsrätt ogillar åtalet och friar en lärare i 30-årsåldern som åtalats för att ha misshandlat två elever på den låg- och mellanstadieskola där hon arbetar. Åklagaren har gjort gällande att läraren har misshandlat två pojkar i 13-årsåldern som varit stökiga. Den enda pojken ska ha utsatts för ett nackgrepp och ett stryptag för att sedan få slag mot bröst, mage och axlar. Den andra pojken ska ha blivit upptryckt mot väggen av läraren, när hon hållit fast honom i armen. Läraren har i tingsrätten medgett att hon har varit upprörd vid tillfället och svurit åt dem. Det hade varit stökigt kring pojkarna ”under flera veckor” – och precis före händelsen hade de hoppat ut genom ett fönster och haft sönder viss elektronik. Läraren har också förklarat att hon ”tyckte att det räckte” och därför bestämde sig för att konfrontera pojkarna när hon såg dem gå in i en fritidshemslokal, efter att en annan lärare utan framgång försökt springa ikapp pojkarna på skolgården. Läraren har även medgett att hon tagit den ena pojken i armen och…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!