Ingen HD-prövning för brudgum som våldtagit kvinna på sin svensexa

En 38-årig man dömdes i Stockholms tingsrätt för att ha våldtagit en kvinna när han var på besök i Stockholm tillsammans med vänner för att fira sin svensexa. Sällskapet befann sig på en nattklubb när mannen träffade kvinnan och en kompis till henne, men senare på kvällen ombads mannen av en vakt att lämna nattklubben på grund av sin berusningsgrad. Mannen gick då tillbaka till den hotellsvit som sällskapet hade hyrt, dit hans vänner och det två kvinnorna senare anlände för en efterfest. Mannen har medgett att han genomförde ett samlag med kvinnan när de övriga i sällskapet somnat, men hävdar att han snabbt drabbades av ”stora samvetskval” och han ”fick nästan panik över sveket mot sin familj”, varför han ska ha avslutat samlaget. Tingsrätten konstaterade dock att kvinnan har lämnat en trovärdig berättelse som också får stöd av vittnesuppgifter, och att berättelsen utgör tillräckligt stark bevisning för att anse att det är visat att kvinnan inte samtyckte till samlaget. Domstolen konstaterade samtidigt att mannens berättelse framstår som ”mycket osannolik”. Mannen dömd…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!