Revisor varnas för jäv och brott mot sina skyldigheter enligt penningtvättslagen

En revisor varnas av Revisorsinspektionen, RI, för revisorsjäv efter att det uppdagats att medarbetare vid det revisionsföretag där revisorn är verksam biträtt ett bolag där han är revisor med upprättande av årsredovisningen – trots att bolaget utgör ett så kallat större företag. Varningen meddelas också på grund av att revisorn enligt RI inte följt kravet på kundkännedom enligt penningtvättslagen, närmare bestämt kravet på att kontrollera kundens identitet genom identitetshandling. Revisorn har lämnat in en aktiebok i ärendet men inte några kopior på identitetshandlingar på bolaget i frågas företrädare. RI konstaterar att det varken av dokumentationen i ärendet eller av re…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!