Fick 450 000 i böter för en dag sen transaktionsanmälan – nu ska HFD pröva fallet

En man påfördes en sanktionsavgift på 450 000 kronor av Finansinspektionen, efter att ha underlåtit att anmäla en aktietransaktion i tid. Förvaltningsrätten i Stockholm befriade dock senare mannen från avgiften, även om han underlåtit att anmäla transaktionen i fråga inom tre affärsdagar. Anledningen till att mannen överskridit fristen med en dag var nämligen att han hade misstagit skärtorsdagen för att inte utgöra en affärsdag i marknadsmissbruksförordningens…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!