Ingen HD-prövning av kommuns skadeståndsskyldighet för sjunket skepp

Högsta domstolen, HD, säger nej till att pröva om Karlstads kommun är skadeståndsskyldig gentemot en man avseende ett sjunket skepp. Sedan kommunen hade begärt att skeppet skulle flyttas, sjönk det och blev liggande på havsbotten. Mannen stämde då kommunen på 600 000 kronor. Kommunen vitsordade dock att skeppet var värt bara 200 000 kronor. Eftersom skeppet inte hade kunnat besiktigas fastställde Värmlands tingsrätt värdet till 200 000 kronor. Tingsrätten ansåg dessutom att mannen hade varit m…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!