KamR: Fel avslå föräldrars inhibitionsyrkanden vid LVU-placering

Två pojkar, sex respektive fyra år gamla, omhändertogs enligt lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga, LVU, av Omsorgsnämnden i Vellinge kommun. Nämnden placerade först pojkarna hos deras moster, men beslöt därefter att pojkarna skulle placeras i ett familjehem. Föräldrarna överklagade besluten och yrkade inhibition, men fick avslag av Förvaltningsrätten i Malmö. Föräldrarna överklagade avslaget av inhibitionsyrkandena till Kammarrätten i Göteborg – som ger föräldrarna rätt. Kammarrätten anger att nämndens beslut att placera pojkarna i familjehemmet inte f…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!