Tidigare friad från djurplågeri döms i HovR för brott mot djurskyddslagen

En kvinna som i Sundsvalls tingsrätt frikändes från åtal om djurplågeri döms nu i Hovrätten för Nedre Norrland för brott mot djurskyddslagen. Av utredningen framgår att kvinnan själv äger två hundar, och att hon den aktuella kvällen var hundvakt till sin väninnas bulldogg och en annan hund. Kvinnan har förnekat brott, men har medgett att hon slagit till bulldoggen. Hon har uppgett att hon var tillbaka från en promenad med två av hundarna och att bulldoggen tog sig ut när hon öppnade ytterdörren till sin lägenhet på bottenvåningen. Enligt kvinnan började bulldoggen slåss med en av de andra hundarna, varpå hon slog till honom med öppen hand – troligtvis i huvudet – för att hundarna skulle sära på sig. Kvinnan menar att det inte var fråga om något hårt slag, och att hon var tvungen att få isär hundarna för att undvika ett hundslagsmål. Två av kvinnans grannar har däremot vittnat om att de kom gående från en parkeringsplats när de såg hela händelseförloppet. Grannarna har uppgett att hundarna morrade men att de aldrig var i kontakt med varandra,…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!