HovR sänker straff för rattfull lastbilschaufför

En polsk lastbilschaufför åtalades vid Eksjö tingsrätt för grovt rattfylleri, efter att i mitten av mars 2019 ha kört en tung lastbil med tillkopplad trailer på RV32 och RV40, i Eksjö kommun, med en alkoholkoncentration i utandningsluften om 0,61 milligram per liter. Åklagaren yrkade även att mannen skulle häktas då det fanns risk för att han skulle undandra sig lagföring eller straff. Mannen erkände brott och dömdes till fängelse i tre måna…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!