HovR upphäver skuldsaneringsbeslut – vore stötande efter arvsavstående

Göta hovrätt ändrar Örebro tingsrätts dom och fastställer Kronofogdemyndighetens, KFM, beslut att upphäva beslut om skuldsanering. En månad efter att en kvinna år 2013 beviljats skuldsanering fick hon rätt till ett arv efter sin far om 109 000 kronor – vilket motsvarade hennes skuld. Kvinnan avstod arvet till förmån för sina två söner. Skatteverket ansökte vid ett flertal gånger om ett upphävande av beslutet och till slut upphävde KFM beslutet i april 2018. Tingsrätten ansåg inte att det förelå…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!