Utåtagerande och aggressiv 20-åring får rätt till assistansersättning i KamR

En 20-årig man som omfattas av personkretsen i lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, men som nekats assistansersättning för behov av hjälp överstigande 20 timmar per vecka får rätt av Kammarrätten i Stockholm. Enligt Försäkringskassans beslut hade 20-åringen visserligen grundläggande behov av hjälp på ett flertal områden – såsom personlig hygien och på- och avklädning – men endast i en omfattning som inte översteg de antal timmar som kommunen enligt lag ansv…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!