VD skadeståndsskyldig – begick ekobrott i samband med företagsöverlåtelse

Hovrätten för Västra Sverige ändrar en dom från Halmstads tingsrätt och ålägger en VD att solidariskt med sitt bolag betala 1,2 miljoner kronor i skadestånd. Hovrätten anser att VD:n har gjort sig skyldig till ett allvarligt missbruk av den särskilda förtroendeställning som bolaget haft i samband med överlåtelsen av ett annat bolag, där både VD:n och hans bolag varit delägare. Det handlar om en utbetalning på närmare 2,5 miljoner kronor till det överlåtna bolagets styrelseordförande som re…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!