Inte nödvärn när man sköt sin sons utpressare – 18 års fängelse står fast

Den 61-årige man som våren 2018 sköt ihjäl en man på en gård utanför Halmstad döms nu även i hovrätten till 18 års fängelse. Påföljden avser även ett mordförsök som begicks vid samma tillfälle på en annan man men där något skott aldrig avlossades. Målsägandena ska under en tid ha utpressat 61-åringens son och svärdotter som bor på gården och på den aktuella dagen kommit dit med bil när endast svärdottern varit hemma. 61-åringen ska då…


Du ser nu enbart en del av hela artikeln, vill du ta del av hela materialet (inkl. målnummer, instans och det underliggande avgörandet)?

Testa gratis i 14 dagar genom att fylla i dina uppgifter nedan och få tillgång till över 40 000 olika artiklar och domar. Klicka här för att läsa mer om våra olika produkter.

 

Ja, jag vill ansöka om ett gratis testkonto!