Spara tid med HR-praxis

Blendow Lexnova har skapat ett unikt verktyg för alla som vill hålla koll på arbetsrätten. I HR-praxis sorteras arbetsrättsliga avgöranden in under rubriker som Uppsägning, Anställningsskydd och Konkurrensklausuler. Enkelt, smidigt och tidsbesparande.

Spara tid med HR-praxis

Blendow Lexnova producerar fler nyheter än någon annan juridisk nyhetstjänst på marknaden. Vårt söksystem och våra bevakningar gör det möjligt för varje användare att få en överblick över flödet och fokusera på just det intresseområde som var och en har. När arbetsrätten nu får ett eget rum kommer det att bli ännu enklare.

Med HR-praxis vill vi forma landets ledande bevakning av arbetsrätt. Vi punktbevakar som tidigare Arbetsdomstolen men vi gör också en unik satsning på landets tingsrätter där många arbetsrättsliga tvister avgörs. Eftersom det krävs prövningstillstånd i AD stannar många mål i första instans. Därmed ökar deras värde som rättskälla.

Vi fångar också upp interimistiska beslut under pågående mål. Det kan gälla till exempel förbud mot anställda att starta konkurrerande verksamhet. Eller att ta med sig anställda från tidigare arbetsgivare. 

I vår HR-praxis finner du också en länksamling med länkar till arbetsrättslig lagtext och en ordlista. 

Och inte nog med det. Inom kort kommer ni också att kunna ta del av förlikningar inom arbetsrätten. Alldeles nyligen fick en psykolog inom Försvaret en miljon kronor för att kliva av sitt jobb. Genom den typen av bevakning blir det för första gången möjligt att hålla koll på vad det kostar att göra upp och undvika domstolsprövning. 

Arbetsrätten står aldrig stilla. Ska man hänga med är det en god idé att skaffa HR-praxis.