Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Det förstärkta laglottsskyddet

SEMINARIER
Här kommer vi att ladda upp eventuella dokument som rör seminariet.
Name Size
Ställ dina frågor till föreläsaren nedan (fungerar även inför webbinariet). Vid tekniska problem mejla [email protected]

Det förstärkta laglottsskyddet

Rättsregeln om det förstärkta laglottsskyddet tillämpas ofta i den praktiska advokatverksamheten. Men ska gåvor återbäras till gåvogivaren före eller efter bodelning? Hovrätten har kommit med en efterlängtad dom som är högaktuell eftersom frågan hittills inte prövats i högsta instans.

Emelie  Franzer
Advokat och partner vid Elander Advokatbyrå mer

Föreläsaren går igenom den omstridda frågan huruvida gåvor som omfattas av 7 kap. 4 § ärvdabalken ska återbäras till gåvogivaren före eller efter bodelning. Du som deltar får dessutom en uppdatering av vilken vägledning som går att finna i praxis och doktrin. Hovrätten har i en ny dom prövat flera delfrågor varav två är aktuella att ta upp inom ramen för detta föredrag. Detta är dels frågan om hur stor andel av gåvorna som ska återbäras vid beräkning av bröstarvingarnas laglotter, dels frågan om det föreligger särskilda skäl emot att tillämpa 7 kap. 4 § ÄB.

Ur innehållet

  • Ny hovrättsdom
  • Tvistefrågor
  • När föreligger särskilda skäl

Vill du delta på detta seminarium?

När du köper detta seminarium får du tillgång till den kommande live-sändningen där du kan skicka in frågor till föreläsaren samt ladda ner eventuella dokument i förväg. Välj ditt betalsätt, kortbetalning eller mot faktura.

2990kr

ex. moms

1 Arbetsdag

Få tillgång till samtliga nyhetsseminarier

Skapa ett abonnemang
för 2 990 kr/mån


Med Lexnova Talk har du obegränsad tillgång till våra juridiska nyhetsseminarier.
  • Delta på över 80 live-seminarier per år
  • Ställ dina frågor till Sveriges mest initierade föreläsare
  • Stort sökbart arkiv med över 150 seminarier on-demand
Datum
Tisdag 8 december
Tid
08.30—10.00

Seminarietillfället har passerat men finns tillgängligt att se on-demand. Med Lexnova Webbinarier får du tillgång till landets främsta juridiska experter i ett digitalt format som du kan ta del av så många gånger du vill.

Till webbinariet