Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Ny vägledning om GDPR

Vad är skillnaden mellan personuppgiftsansvariga och personuppgiftsbiträden? Den Europeiska dataskyddsstyrelsen har nu tagit fram ny vägledning i syfte att klargöra skillnaderna. Med dagens komplexa it-system och mängden personuppgifter behöver du kunna säkerställa vem som är ansvarig.

Johan Sundberg
Advokat och delägare vid advokatbyrån DLA Piper. Leder byråns grupp för dataskyddsfrågor och har mångårig erfarenhet av att bistå ett stort antal svenska och... Mer…
Johan Thörn
Advokat på DLA Piper med fokus på arbetsrättsliga frågor. Bistår svenska och internationella företag med arbetsrättslig rådgivning särskilt i förhållande til... Mer…

Under detta seminarium går Johan Thörn och Johan Sundberg igenom den efterlängtade vägledningen. Du får en uppdatering på gränsdragningen mellan de olika rollerna, vilka följderna blir av att ha en viss roll och vilka speciella skyldigheter som finns för personuppgiftsbiträden.

Ur innehållet:

  • Personuppgiftsansvarig eller personuppgiftsbiträde?
  • GDPR och sociala medier
  • Så använder du EDPBs vägledningar i din verksamhet
Datum
Tisdag 20 oktober
Tid
08.30—10.00
Plats
ONLINE
Delta online
Det går även att delta via live-länk
Pris
2 990,00 kr

Allmänna bokningsvillkor Angivna priser är exklusive moms. Om inte annat anges ska betalning ske i förskott mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar från fakturadatum. Vid betalning efter förfallodag utgår påminnelseavgift om 60 kronor samt dröjsmålsränta om 9,5%. Bokningen är inte återbetalningsbar. Vid avbokning kommer kunden att debiteras fullt pris. Platsen kan alltid kostnadsfritt överlåtas till en kollega. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal, ställa in, eller flytta fram ett seminarium, vid föreläsarens förhinder eller vid för lågt deltagarantal. Besked om inställt seminarium på grund av för lågt deltagarantal lämnas senast fjorton dagar innan seminarietillfället. Ställs ett seminarium in har du rätt att återfå betald seminarieavgift.