Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Personuppgiftsincidenter och Datainspektionens tillsyn

Sedan dataskyddsförordningen trädde i kraft har över hundra organisationer bötfällts av tillsynsmyndigheter runtom i EU. Såväl privata som offentliga aktörer behöver därför kunskap om vad som bör göras vid en personuppgiftsincident, hur en tillsyn går till och hur vanliga misstag kan undvikas.


Johan Sundberg
Advokat och delägare vid advokatbyrån DLA Piper. Leder byråns grupp för dataskyddsfrågor och har mångårig erfarenhet av att bistå ett stort antal svenska och... Mer…
Johan Thörn
Advokat på DLA Piper med fokus på arbetsrättsliga frågor. Bistår svenska och internationella företag med arbetsrättslig rådgivning särskilt i förhållande til... Mer…

Experterna Johan Sundberg och Johan Thörn är tillbaka med ytterligare ett spännande seminarium om dataskydd. Denna gång får du som deltagare en inblick i hur tillsynsmyndigheternas utredningar går till. Du får dessutom konkreta tips på hur ni bör agera vid upptäckt av personuppgiftsincidenter och vilka typiska misstag som ska undvikas. Hur ska din verksamhet förbereda sig för att klara en eventuell inspektion? 

Ur innehållet 

  • Hantering av personuppgiftsincidenter  
  • Lärdomar från tidigare fall 
  • Datainspektionens verktyg  
  • Etablering av interna tillsynsrutiner 


Vem bör delta på seminariet?

Jurister – för att kunna ge bättre rådgivning till organisationer avseende personuppgiftsbehandling.

Personuppgiftsansvariga/biträden – för att kunna uppdatera eventuella felaktigheter i din organisations befintliga personuppgiftsbehandling.


Intyg på 1,5 timmar utdelas vid efterfrågan.

Enklare lunch serveras från kl. 11.00. Seminariet startar kl. 11.25.

Datum
Fredag 14 februari
Tid
11.00—13.00
Plats
Humlegårdsgatan 14, Stockholm
Delta online
Det går även att delta via live-länk