Lexnova seminarier

Träffa landets främsta juridikexperter som uppdaterar dig på rättsutvecklingen i ett tidseffektivt format.

Uppsägningar på grund av arbetsbrist – en praktisk plan

Just nu behöver många arbetsgivare göra omorganiseringar med arbetsbristuppsägningar som följd. Detta är en komplex övning som kräver flera steg. Varje steg måste utföras på korrekt sätt och i rätt ordning för att undvika ogiltiga uppsägningar och skadestånd.

Martin Vildhede
Specialiserad inom arbetsrätt och offentlig upphandling. Biträder i alla typer av arbetsrelaterade frågor såsom uppsägningar/avsked, fackliga förändringar, f... Mer…
Hampus Wikerstål
Hampus Wikerstål är advokat och del i Morris arbetsrätts- och bolagsrättsgrupp. Hampus biträder i alla typer av arbetsrelaterade frågor och har därutöver sto... Mer…

Under detta seminarium får du en praktisk och tydlig ”step plan” för hur svenska bolag ska agera korrekt vid genomförandet av uppsägningar på grund av arbetsbrist. Martin Vildhede och Hampus Wikerstål går igenom innebörden av arbetsbrist samt genomförandet av omplaceringsutredningar och upprättandet av turordningslistor. 

Ur innehållet

  • Konkret ”step plan” över de nödvändiga stegen vid arbetsbristuppsägningar
  • Upprättandet av turordningslistor
  • Reglerna kring varsel till Arbetsförmedlingen
  • Möjligheten att förhandla individuella avslutsavtal
Datum
Torsdag 29 oktober
Tid
11.30—13.00
Plats
Online
Delta online
Det går även att delta via live-länk
Pris
2 990,00 kr

Allmänna bokningsvillkor Angivna priser är exklusive moms. Om inte annat anges ska betalning ske i förskott mot faktura med betalningsvillkor 30 dagar från fakturadatum. Vid betalning efter förfallodag utgår påminnelseavgift om 60 kronor samt dröjsmålsränta om 9,5%. Bokningen är inte återbetalningsbar. Vid avbokning kommer kunden att debiteras fullt pris. Platsen kan alltid kostnadsfritt överlåtas till en kollega. Vi förbehåller oss rätten att byta lokal, ställa in, eller flytta fram ett seminarium, vid föreläsarens förhinder eller vid för lågt deltagarantal. Besked om inställt seminarium på grund av för lågt deltagarantal lämnas senast fjorton dagar innan seminarietillfället. Ställs ett seminarium in har du rätt att återfå betald seminarieavgift.